Lopster Energie Coöperatie (LOPEC)

Leden van LOPEC willen niet meer afhankelijk zijn van gas. Gezamenlijk willen we onze eigen – schone – energie opwekken. En wat is er nu leuker dan elkaar te helpen bij energiebesparing?

Direct klant worden

  • De leden werken samen aan een betere wereld
  • De coöperatie is van de leden gezamenlijk
  • Alle winst gaat terug naar de eigen regio, het eigen woongebied
  • Het moet niet zo zijn dat een paar grote bedrijven winst maken ten koste van de consumenten en ten koste van het milieu. We willen zelf invloed uitoefenen
Klant worden

Over de coöperatie

Het dorp Loppersum heeft eigen energiebedrijf. Met het passeren van de oprichtingsakte bij de notaris is LOPEC, zoals de coöperatie heet, sinds 4 maart een feit. De Lopster Energie Coöperatie, zoals de naam voluit luidt, is voortvarend gestart met een ledenwerving. De teller staat nu op 70.

Iedereen kan voor een luttel bedrag lid worden. Het lidmaatschap is het ticket naar projecten. Bijvoorbeeld het collectieve zonnepanelenproject waarvoor LOPEC een forse subsidie heeft gekregen van de provincie. Maar LOPEC wil natuurlijk veel meer. Het dorp moet minder afhankelijk worden van fossiele energie, in het bijzonder van gas. We denken behalve aan zonnepanelen ook aan (kleine) windmolens, aan energiebesparingsinitiatieven en adviezen voor onze leden. LOPEC wil het liefst dat Loppersum een energieneutraal dorp wordt.

Contactinformatie

Adres
Nieuwstraat 9
9919 AZ Loppersum

Kvk-nummer 65501640

info@lopec.nl
www.lopec.nl