Stadscoöperatie Eendracht

Stadscoöperatie Eendracht UA opgericht! Ons doel: duurzaamheid voor iedereen toegankelijk maken. De eerste focus is schone energie en energiebesparing, om het gebruik van aardgas en grijze stroom snel af te bouwen.

Het initiatief is ontstaan uit de zogenoemde ‘Burgertop’ in 2016 in Appingedam. De stadscoöperatie bedient Appingedam en Delfzijl en bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers en werkt samen met bestaande initiatieven, zoals de Groninger Energiekoepel (GrEK), Noordelijk Lokaal Duurzaam, Natuur- en Milieufederatie Groningen en Vereniging Groninger Dorpen. Stella Kroone, Klaas Ebels en Johan Duut zijn de formele oprichters en eerste bestuursleden.

Direct klant worden

  • Overgang naar groene energie tegen een fatsoenlijke prijs
  • Zelf energie opwekken in eigen streek, ook goed voor de werkgelegenheid
  • Invloed op de winstbesteding van het energiebedrijf
  • Samen op weg naar een duurzaam en energieneutraal Appingedam en omstreken
Klant worden

Over de coöperatie

Een aantal inwoners van Appingedam en Delfzijl heeft de 'Stadscoöperatie Eendracht’ opgericht. Zij willen daarmee de regio Appingedam-Delfzijl op een duurzame manier vooruit helpen met zelf opgewekte energie.

Iedereen die in de gemeente Appingedam of Delfzijl woont, kan lid worden. Lokale bedrijven kunnen zich eveneens aansluiten als lid. De stadscoöperatie wil duurzaamheid voor iedereen toegankelijk maken. De Eendracht richt zich in eerste instantie op de wijk Opwierde-zuid waar kleine windmolens en zonnepanelen voor de energie moeten gaan zorgen.

Contactinformatie

Adres
Beukenlaan 61
9903 PB Appingedam

Kvk-nummer 68927940

info@eendrachtduurzaam.nl
www.eendrachtduurzaam.nl