Samenwerking met Het Groninger Landschap

Het Groninger Landschap heeft voor haar energieafname een leveringscontract afgesloten met Noordelijk Lokaal Duurzaam (NLD energie). Een bewuste keuze, deze nieuwe energieleverancier. De stichting zet zich in voor behoud, beheer en ontwikkeling van natuur, landschap en cultuurhistorie in de provincie Groningen. Daar hoort ook een duurzame bedrijfsvoering bij. Wat betreft haar leveranciers zoekt zij dan ook naar partijen die dicht bij de missie van Het Groninger Landschap aansluiten.

Noordelijk Lokaal Duurzaam richt zich op de transitie naar duurzame energie in de 3 noordelijke provincies en gelooft dat de toekomst van energievoorziening voor een belangrijk deel op lokale schaal ligt: lokaal opgewekt en lokaal afgenomen. Op deze wijze wil Noordelijk Lokaal Duurzaam de opbrengsten uit productie en ook de levering van duurzame energie binnen de eigen regio houden.

Het  Groninger Landschap en Noordelijk Lokaal Duurzaam sluiten in eerste instantie een contract af voor 1 jaar en inventariseren of er mogelijkheden zijn om de samenwerking in de toekomst uit te breiden.