Lid van NLD Facebook

Al meer dan 100 fans! Doe jij mee?

Nieuws

Noordelijk Lokaal Duurzaam en EXE helpen energiecoöperaties met Enwire platform

Energy eXchange Enablers (EXE) en Noordelijk Lokaal Duurzaam sloegen vandaag op het Hieropgewekt event de handen ineen en gaan een samenwerking aan die de energietransitie kracht bij moet zetten. Samen ondersteunen Noordelijk Lokaal Duurzaam en EXE met het Enwire platform energiecoöperaties in het realiseren van hun duurzame energieprojecten.

Lees meer

Noordelijk Lokaal Duurzaam op de Klimaattop Noord Nederland

Écht werk maken van de energietransitie. Dat is het doel van de Klimaattop Noord NL op woensdag 9 november. De Nationale Klimaattop van 2016 zette de eerste klimaatacties in gang. In Groningen, Fryslân en Drenthe nemen we het stokje over en vertalen we het naar onze regio. En Noordelijk Lokaal Duurzaam is, met veel mensen uit coöperaties en koepels uit alle drie de provincies, aanwezig. Als deelnemer om ons te laten inspireren en te netwerken met bedrijven, overheden en instanties. Maar ook als organisator van zes verschillende sessies. Hieronder een overzicht.

Lees meer

Noordelijk Lokaal Duurzaam is 100% groen

Hoe kan het dan dat Noordelijk Lokaal Duurzaam geen 10 krijgt in de jaarlijkse stroomranking van de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en Wise? Een terechte vraag, die vraagt om een duidelijk antwoord.

Lees meer

NLD in het nieuws: duurzaamheidskrant 'Ik hou van Fryslân'

Noordelijk Lokaal Duurzaam is regelmatig in het nieuws te vinden, zowel in de (regionale) bladen als op het internet. Zo ook in de nieuwste editie van de onlangs verschenen duurzaamheidskrant 'Ik hou van Fryslân'. Daarin staat onder andere een interview met onze ambassadeur en bekend voetbaltrainer Foppe de Haan.

Lees meer

Start campagne appeltrap

Noordelijk Lokaal Duurzaam en BeterBio.nl zijn een samenwerking aangegaan om de transitie naar een duurzame samenleving met gezond eten, duurzame energie en slim bewegen kracht bij zetten. Met de lancering van de campagne Appeltrap met als slogan ‘pak de trap, neem een appel!’ stimuleren we burgers, medewerkers en studenten te kiezen voor duurzaam voedsel en duurzame energie!

Lees meer

Infographic groei coöperatieve energiebeweging

Schitterende infographic van groei coöperatieve energiebeweging op basis van onderzoek Lokale Energie Monitor! Impact van lokale energiecoöperaties op energielandschap wordt groter en groter. De snelle ontwikkelingen hier in het Noorden laten zien dat de groei er nog lang niet uit is. De lokale energiebeweging pakt door!

Lees meer