Hoe kan jij meedoen?

Iedereen kan meedoen. Het is heel gemakkelijk: het enige dat je hoeft te doen is het lokale initiatief bij jou in de buurt te kiezen en je aan te melden als klant. Je krijgt dan niet alleen lokale duurzame energie via het gekozen initiatief van ons, maar belangrijker nog: je steunt dat lokale initiatief ook nog eens. Want ieder lokaal initiatief krijgt per klant een vaste bijdrage van € 75,- per jaar van ons. Dus simpelweg door over te stappen van energieleverancier genereer je geld voor je eigen stad, dorp of wijk.

En dat bedrag kan behoorlijk oplopen. Een dorp met 400 inwoners waarvan een kwart klant van ons is, verdient toch al snel zo'n € 7500,- per jaar. En dat is nog los van de winsten die wij in de toekomst zullen gaan maken. Die winsten houden wij niet voor onszelf, maar zullen we uitkeren aan onze leden.

Maar misschien wil je meer doen? Je kunt ook actief worden en je eigen energiecoöperatie beginnen. De koepelcoöperatie kan jou daarbij helpen. Voor Drenthe is dat de Drentse Kei, voor Groningen de Groninger Energie Koepel, en voor Friesland Ús Koöperaasje. Of misschien is er al een lokale coöperatie bij jou in de buurt, maar heeft deze zich nog niet bij ons aangesloten. Lees dan hier hoe je wederverkoper kunt worden.