Onze lokale duurzame energie

Wie bewust leeft en onderneemt, kiest voor duurzame en lokale energie. Daarom leveren wij uitsluitend groene stroom en CO2-gecompenseerd gas uit de eigen regio. Lees op deze pagina meer over onze lokale groene energie.

 

Wat is lokale groene stroom?

Onze groene stroom kopen wij zo duurzaam en lokaal mogelijk in. Bij voorkeur van kleinschalige lokale energieproducenten van wind-, zon-, of bio-energie uit het noorden. Dat doen wij omdat we op deze manier de productie van duurzame energie op lokale schaal willen stimuleren.

Lees verder

Wat is het verschil tussen grijze en groene stroom?

Misschien ken je de term 'sjoemelstroom' wel. Dat staat voor het 'groen maken' van grijze stroom door er goedkope buitenlandse certificaten op te plakken. Dat doen wij niet...

Lees verder

Waar komt onze groene stroom vandaan?

Noordelijk Lokaal Duurzaam levert 100% groene stroom van bronnen uit heel Noord Nederland. Zoals bijvoorbeeld van de aangesloten energiecooperaties die een zonnedak of dorpsmolen hebben en van zonnedaken en windmolens van boeren uit de regio. Hier een overzicht van onze bronnen.

Lees verder

Wat is CO2-gecompenseerd gas?

CO2-gecompenseerd gas is gewoon aardgas waarbij de CO2-uitstoot van je gasverbruik wordt gecompenseerd met het aanplanten van bomen en het investeren in duurzame (energie)projecten.

Lees verder

Onze particuliere tarieven

Ook wie bewust leeft, kiest voor lokale duurzame energie. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de lokale economie. Bekijk hier onze actuele tarieven of vergelijk de energieprijzen van onze contracten met vaste en variabele tarieven.

Lees verder