Fryske Flinter

Energiecoöperatie Fryske Flinter stimuleert de overgang naar duurzame energie. Dit doet ze onder meer door zonnepanelen op daken in de regio Oosterbierum en Klooster-Lidlum te leggen. Bewoners kunnen de zonnepanelen tegen gereduceerd tarief kopen, geld besparen op hun energierekening en het milieu beschermen De opbrengsten van de coöperatie vloeien weer terug naar de gemeenschap.

Direct klant worden

  • Zelf goedkoop zonnepanelen kopen bij Fryske Flinter
  • Zelf profiteren van een lagere energierekening
  • Zelf het klimaat beschermen met schone energie via Fryske Flinter
  • Zelf als lid van de coöperatie en klant van Noordelijk Lokaal Duurzaam de lokale gemeenschap steunen
Klant worden

Over de coöperatie

Fryske Flinter ontstond uit een idee van Dorpsbelang om voor iedereen in Oosterbierum en Klooster-Lidlum schone zonne-energie toegankelijk te maken en er bovendien als dorp ook wat aan over te houden.
Met een lokale energiemaatschappij kunnen mensen ook op hun energierekening besparen en meer geld in hun eigen portemonnee overhouden. Daarnaast vloeit ook een deel van de energierekening terug naar de eigen streek of dorp, waar het anders de winst zou vormen voor een energiebedrijf.
Je ziet daarom op heel veel plaatsen in Nederland (en ook in Friesland) lokale energiemaatschappijen ontstaan. Fryske Flinter is ook zo’n initiatief.

Door zelf duurzame energie op te wekken wil Fryske Flinter een constante stroom inkomsten voor Oosterbierum en Klooster-Lidlum genereren. Met deze opbrengsten kunnen allerlei initiatieven en projecten worden gefinancierd. Daarnaast beschermen we zo ook het milieu.

 

Contactinformatie

telefoonnummer 0518-481494 of 06-29054024 (Paul de Cock)

Adres
Fryske Flinter, energiecoöperatie Oosterbierum
Terp 10
8854 AD Oosterbierum

Kvk-nummer 67650635

info@fryskeflinter.nl
fryskeflinter.nl